Razvoj kadrova u kontekstu novih tehnologija

7. марта 2022 | Vreme čitanja: 3 min

Globalna anketa kompanije Oracle AI@Work 2021. „Povratak na sedište vozača: Zaposleni koriste tehnologiju da povrate kontrolu,“ nudi poslodavcima neke statističke podatke koji otvaraju oči i istine o stvarnosti tržišta rada, kao i šta mogu da urade da zadrže zaposlene koje imaju.

Džef Hejns iz kompanije Baker Tilly, direktor poslovnog razvoja, razgovarao je sa dvojicom arhitekata za poslovna rešenja kompanija o istraživanju koje je obuhvatilo skoro 15.000 zaposlenih u 13 zemalja: Džimom Foksom, senior menadžerom, i Dejvidom Cimermanom, menadžerom. U razgovoru je istraženo kako poslodavci treba da tumače rezultate ankete na način koji bi mogao da donese značajne promene na njihovom radnom mestu, uključujući i implementaciju IT rešenja koja će im pomoći da ponovo osmisle svoje željene poslovne rezultate.

Jedna od najneverovatnijih statistika u izveštaju istraživanja je da 85% zaposlenih nije zadovoljno podrškom svojih poslodavaca njihovoj karijeri, što bi trebalo da upali alarm jer je 83% ispitanika reklo da želi da promeni karijerni put tokom sledeće godine.

Povrh toga, 87% je reklo da njihova kompanija treba više da sluša njihove potrebe, uključujući obezbeđivanje većih plata, mogućnosti za nove uloge ili projekte i veću fleksibilnost. Međutim, vodeći na listi onoga što su želeli od svojih poslodavaca bile su „mogućnosti za učenje i razvoj veština“.

Doživotno učenje se obično smatra ličnim ciljem, ali bi trebalo da bude i profesionalni cilj koji kompanije podstiče ulaganjem u nove programe i tehnologije za svoje poslodavce.

Foks je rekao da su tokom 1970-ih i 1980-ih, kompanije poput IBM-a i General Electric-a bili poznati po tome što su nudili impresivne interne razvojne programe, negovali svoj talenat tako da su retko morali da zapošljavaju spolja. Iako bi ponovno kreiranje ovih tipova programa u velikom obimu bilo skupo u današnjim standardima, zahvaljujući tehnologiji i napretku u AI i drugim proizvodima u okviru IT paketa, kompanije mogu kreirati programe obuke i razvoja po dramatično nižoj ceni nego ranije.

Još jednan zanimljiv rezultat je da su ispitanici tražili od poslodavaca da razmotre tehnologija koja bi im pružala podrška u karijernom razvoju.

Većina ispitanika, 82%, veruje da bi roboti mogli da podrže njihov karijerni razvoj bolje od ljudi, a 85% želi da tehnologija pomogne u definisanju njihove poslovne budućnosti. Štaviše, 55% je reklo da bi verovatnije ostalo u kompaniji koja koristi veštačku inteligenciju da podrži razvoj karijere.

Pandemija je ubrzala analizu zaposlenih o njihovom pravcu karijere i balansu između posla i privatnog života i otvorila im vidike za nove mogućnosti. Ovo je realnost sa kojom će kompanije morati da se pozabave u celoj kompaniji, posebno kada uzmu u obzir još jednu statistiku iz ankete: 88% je reklo da se značenje uspeha za njih promenilo. Balans između posla i privatnog života, mentalnog zdravlja, fleksibilnosti i smislenosti posla doprinose njihovom uspehu više nego stalna plata, prema istraživanju.

 

Izvor: BakerTilly