Azijsko-pacifičko tržište 2020

7. децембра 2020 | Vreme čitanja: 1 min

Ne propustite da pročitate publikaciju naše mreže Baker Tilly International. Ovoga puta se bavimo predviđanjima na transakcionom tržištu u azijsko-pacifičkom regionu.

Analiza ukazuje na smanjen obim spajanja i preuzimanja na globalnom, jer se efekti COVID-19 i dalje osećaju u globalnoj ekonomiji. Međutim, azijsko-pacifički region uliva nadu i nove mogućnosti za korporacije i privatne investitore.

Vodeći se istraživanjima u Severnoj Americi iz avgusta 2020. godine, stručnjaci kompanije Baker Tilly su istraživali o namerama za buduća ulaganja i pogledima na spajanja i preuzimanja u azijsko-pacifičkom regionu.

Azijsko-pacifički region je bio jedan od prvih koji je osetio posledice od COVID-19 virusa, ali možda i jedan od prvih regiona koji je ponovo oživeo u postpandemijskom svetu.

Više od polovine ispitanika navodi da veruje da će azijsko-pacifički ekonomski oporavak doći brže nego u Severnoj Americi i Evropi. Veliki broj stručnjaka takođe kaže da azijsko-pacifički region ima bolje mogućnosti za brži opravak od ostalih regiona i da će upravo tamo razmatrati ulaganja u godini koja predstoji.

Celokupnu analizu možete pročitati OVDE.

 

Izvor: Global Dealmakers. Asia-Pacific market update 2020 – Baker Tilly TPA (bakertilly-tpa.pl)