Kako da prevaziđete slabe tačke koje donosi rast?

30. августа 2021 | Vreme čitanja: 2 min

U početku, sva preduzeća se trude da postignu što veći rast, a nakon toga i da nađu načine kako da se nose sa onim bolnim tačkama koje su neizbežan ishod tog rasta. Bilo da se radi o izgradnji novih linija poslovanja, zapošljavanju više ljudi ili ulaganju u novu tehnologiju, sva ta pitanja zapravo predstavljaju prekretnice u radu neke kompanije.

Ova iskustva su posebno izražena kod malih i srednjih kompanija koje posežu za sledećom korakom ka širenju, gde je potrebno dosta uložiti kako bi se prešlo na sledeći nivo.

Da bi postigle taj rast i napravile mesto za budući rast, kompanijama je potebno više od onoga što trenutno imaju i razmišljaju o migraciji svojih sistema za upravljanje finansijama putem Cloud sistema.

Otvorite put ka budućnosti

Kada poslovanje raste, potrebno je posedovati i tehnologiju i sposobnost za njenim upravljenjem nadohvat ruke zarad donošenja pravih odluka. Mnogo puta se, međutim, manje kompanije pridržavaju početnih računovodstvenih softverskih paketa, poput QuickBooks-a, što ih je dovelo do sadašnjeg tempa rasta. Šta će im pružiti snagu koja im je potrebna za postizanje narednih ciljeva rasta?

Ulaganje računovodstveno finansijsku službu koja može precizno izveštavati i sistematski integrisati finansijske podatke na svim platformama je od suštinskog značaja – bilo da želite da povećate profit sa kompanije sa milion dolara na 5 miliona dolara ili sa 25 miliona dolara na 75 miliona dolara.

To će verovatno biti najvažnija pojedinačna investicija koju ćete ikada napraviti. Pomoći će vam da donesete bolje i brže odluke, što će vam u isto vreme doneti konkurentsku prednost, uvesti vas na nova tržišta i pružiti vam inteligenciju koja vam je potrebna za razvoj proizvoda. Omogućiće finansijskoj funkciji da igra stratešku ulogu u donošenju odluka i upravljanje podacima prema lokaciji, odeljenju ili entitetu i kreiranju sveobuhvatnih izveštaja.

Ulaganje u računovodstvenu tehnologiju u Cloud-u omogućiće postavljanje kontrolnih tabli i vizualizacije koje će biti od pomoći za bolje vođenje poslovanja i dostižanje rasta, ali i za korišćenje podataka za pružanje uvida u upravljanje kapitalom i finansijama, izveštavanje i artikulisanje vrednosti kompanije.

Dolaskom Covid-19 virusa, kompanije su bile u režimu preživljavanja. Ali s obzirom da američka ekonomija izlazi iz pandemije i da raste, prema konferencijskom odboru, sada je trenutak da organizacije kritički razmišljaju o ulaganjima koja moraju ostvariti – ne samo da bi se vratile na prethodne operativne nivoe, već i kako bi stekle konkurentsku prednost i postigli sledeći nivo rasta.

 

Izvor: Leaving your growing pains behind – Baker Tilly