Pet stvari koje treba uzeti u obzir pri traženju kandidata u uslovima deficita radne snage

6. октобра 2021 | Vreme čitanja: 2 min

Tržište rada je i dalje izazovno, kako za regrutere, tako i za menadžere. U nastavku delimo pet važnih saveta koji mogu biti od pomoći prilikom traženja kandidata na današnjem tržištu:

  1. Budite proaktivni.

Da biste privukli vrhunske talente u današnjem okruženju, morate izraziti svoje interesovanje za njih na početku njihove potrage za poslom. Ovo pruža priliku za početak izgradnje i negovanja odnosa sa potencijalnim kandidatima i povećava šanse za uspešno zapošljavanje. Zato ne oklevajte da započnete razgovor sa potencijalnim kandidatima.

  1. Budite odgovorni.

Ako ostanete povezani sa svojim kandidatima i blagovremeno reagujete tokom procesa zapošljavanja, povećavate šanse da zadržite zainteresovane kandidate. Pružanjem ažuriranih podataka o njihovom statusu tokom celog procesa, gradite poverenje i pouzdanost kod kandidata.

  1. Uključite sve zainteresovane strane.

Kako biste ubrzali proces zapošljavanja, odredite tačno vreme kada se svi donosioci odluka mogu sastati i odlučiti o kandidatima. Vremenska efikasnost je ključna u izbegavanju gubitka vrhunskih talenata zbog drugih mogućnosti.

  1. Budite otvorenog uma.

Ne žurite sa uklanjanjem kandidata sa različitim iskustvom od onoga što obično tražite. Pokušajte da potražite sličnosti i potencijal u iskustvima i veštinama svakog kandidata. Možda ćete otkriti da se ti kandidati najbolje uklapaju u vašu kompaniju i pružaju prostor za rast.

  1. Kreirajte aktivni kanal za zapošljavanje.

Odvojite vreme i uputite se u potragu za talentima koji bi mogli popuniti sadašnja i buduća radna mesta i time budite ispred procesa zapošljavanja. Vodite računa o istaknutim kandidatima i ne ustručavajte se da im se obratite čim otvoreno radno mesto postane dostupno.

 

Izvor: Baker Tilly