Pozivamo studente FON-a da učestvuju u humanitarnom IT izazovu i osvoje 150.000 dinara!

16. августа 2022 | Vreme čitanja: 2 min

Želite da učestvujete u kreiranju inovativnog rešenja koje ima humanitarni karakter? Bilo bi vam zanimljivo da se susretnete sa mentorima iz IT industrije, kao i kompanijama iz drugih industrija? Želite da sagledate biznis iz različitih perspektiva? Iskoristite priliku da učite od najuspešnijih i osvojite novčanu nagradu.

U cilju podrške razvoju inovacija i društveno odgovornog poslovanja, kompanija TPA Srbija je partner u projektu kompanije Manpower Srbija. Projekat se sprovodi u partnerstvu sa Fakultetom organizacionih nauka, udruženjem studenata informatike FONIS, kompanijom Levi9, i advokatskom kancelarijom Gecić Law.

Ovo takmičenje pruža mogućnost studentima IT i biznis smerova da primene i unaprede svoja znanja i veštine kroz rešavanje konkretnih problema i osvoje nagradu koju obezbeđuju kompanije, partneri na projektu.

Cilj projekta

Cilj projekta je da se izabere inovativno IT rešenje, alat koji će omogućiti partnerskoj humanitarnoj organizaciji bolje generisanje prihoda za podršku korisnicima organizacije kojima je humanitarna pomoć potrebna.

Opis projekta

Humanitarni karakter projekta se ogleda u pronalaženju inovativnih tehnoloških rešenja, koja će pomoći u daljem kreiranju alternativnog izvora finansiranja (fundraising) partnerskoj humanitarnoj organizaciji, Centru za integraciju mladih (CIM). Timovi će imati ukupno 7 radnih dana da kreiraju idejno IT rešenje na zadatu temu i predstave ga stručnom žiriju. Koristeći tehnologije po želji i uz pomoć mentora, koji su predstavnici kompanija iz različitih industrija, kao i mentorsku podršku profesora sa FON-a, učesnici imaju priliku da steknu iskustva koja će im biti od velikog značaja za dalji napredak u karijeri i profesionalno usavršavanje

Više o projektu, kao i link za prijavu tima možete naći OVDE