Predavanje „Poresko planiranje u poslovnom odlučivanju”

7. октобра 2022 | Vreme čitanja: 1 min

Kompanija TPA Srbija je 28. septembra 2022. u saradnji sa Centrom za saradnju sa privredom Ekonomskog fakulteta u Beogradu organizovala predavanje za studente  na temu „Poresko planiranje u poslovnom odlučivanju”.

TPA je jedna od vodećih kompanija koje se bave računovodstvom, poreskim i poslovnim savetovanjem, revizijom i obračunom zarada u Srbiji, ali i u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

Kako u Srbiji još uvek nije dovoljno razvijena svest o poreskom planiranju, na ovom predavanju je bilo reči o nečemu što u značajnoj meri tek dolazi. Kroz praktičan primer, slikovito je prikazano kako se poreskim planiranjem ostvaruje značajna ušteda, što je zahtevan, ali i vrlo zanimljiv proces.

O ovoj temi su govorili Bojan Lukić, menadžer u poreskom odeljenju TPA Srbija i Jelena Vesić – HR Generalist.

Nakon održanog predavanja, studenti su u interaktivnoj i direktnoj diskusiji iskoristili priliku da postavljaju pitanja predstavnicima kompanije TPA Srbija.

TPA grupa je putem Baker Tilly internacionalne mreže savršeno povezana na globalnom nivou i zbog toga je u mogućnosti da pruži kvalitetne usluge u svim glavnim poslovnim centrima i regionima sveta. TPA grupa pored Srbije, posluje u Albaniji, Austriji, Bugarskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Poljskoj, Republici Češkoj, Rumuniji, Slovačkoj, Sloveniji i Mađarskoj i ima više od 1.700 zaposlenih koji rade na 30 lokacija u 12 zemalja.