Raspisan javni poziv za dodelu podsticaja za privlačenje direktnih ulaganja u automatizaciju postojećih kapaciteta u oblasti prehrambene industrije

21. јула 2021 | Vreme čitanja: 1 min

Ministarstvo privrede i Razvojna agencija Srbije, dana 5. jula 2021. godine, objavili su Javni poziv za dodelu podsticaja za privlačenje direktnih ulaganja u automatizaciju postojećih kapaciteta u oblasti prehrambene industrije.

Javni poziv sprovodi se u skladu sa Uredbom o određivanju kriterijuma za dodelu podsticaja radi privlačenja direktnih ulaganja u automatizaciju postojećih kapaciteta u oblasti prehrambene industrije („Službeni glasnik RS“, broj 46/21).

Prijave za dodelu sredstava potrebno je dostaviti Razvojnoj agenciji Srbije na propisanom obrascu, koji se nalazi OVDE. Pomenuta sredstva mogu dobiti samo privredna društva čija minimalna vrednost ulaganja iznosi milion evra.

Javni poziv sprovodi se u cilju unapređenja produktivnosti, rasta proizvodnje, povećanja korišćenja sirovina domaćeg porekla, kao i opšteg podsticaja privrede.

Više na informacija možete naći na sajtu Ministarstva privrede Republike Srbije.   

Kompanija TPA Srbija vam stoji na raspolaganju u oblasti pružanja podrške u vezi sa prijavom, izradom biznis plana i svim drugim koracima neophodnim za dobijanje sredstava.