TPA Grupa pruža usluge poreskog savetovanja za DB Schenker u 14 zemalja

20. маја 2024 | Vreme čitanja: 2 min

Međunarodna konsultantska kuća TPA grupa od početka godine pruža usluge globalnoj logističkoj kompaniji DB Schenker.

DB Schenker AG je međunarodni provajder logističkih usluga. Usluge kompanije obuhvataju transport tereta kopnom, vazduhom i morem, kao i ugovornu logistiku. DB Schenker je filijala u potpunom vlasništvu kompanije Deutsche Bahn. U Beču, Schenker & CO AG služi kao klaster kancelarija za region jugoistočne Evrope.

Thomas Reindl, šef poreskog klastera SEE i Prokurist u Schenker & CO AG: „U SEE poslujemo u 14 zemalja unutar i izvan Evropske unije, snalazeći se u složenom poreskom okruženju. Veoma smo zadovoljni što imamo TPA Group kao partnera sa velikim iskustvom u ovom regionu. Zajedno ćemo uskladiti i standardizovati poreske procese u svim zemljama. Sa centralnom tačkom kontakta u Beču, takođe su obezbeđeni kratki putevi donošenja odluka”.

Thomas Haneder, rukovodeći partner u TPA je naglasio: „Želeli bismo da izrazimo iskrenu zahvalnost DB Schenkeru na poverenju. To što nam je poverena uloga poreskog savetnika u 14 zemalja čini nas veoma ponosnim. Više od 30 godina podržavamo kompanije koje posluju u regionu JIE/CEE. Sa integrisanom strukturom TPA Grupe, vidimo sebe kao idealnog partnera za međunarodno orijentisane kompanije: lokalna poreska ekspertiza na licu mesta, kombinovana sa centralnim kontaktom u sedištu kompanije.”

Od početka godine, saradnja DB Schenkera sa TPA uključivala je usluge poreskog savetovanja za logističku kompaniju u Austriji i 13 zemalja centralne i jugoistočne Evrope.

O TPA: brojke i činjenice

Sa oko 2.050 zaposlenih, TPA grupa posluje ne samo u Austriji već i u još jedanaest zemalja centralne i jugoistočne Evrope: Albaniji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Poljskoj, Rumuniji, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji, Češkoj i Mađarskoj.