Energy Tomorrow – Revolucija umesto promene

22. априла 2019 | Vreme čitanja: 4 min

TPA Grupa vas srdačno poziva na 8. skup „Energy Tomorrow“ (Energija sutrašnjice) u Beču.

Energetska tranzicija i zaštita klime

Da li smo mi zaista bolji od Donalda Trampa? Renomirani stručnjak u oblasti energetike Folker Kvašning (Volker Quaschning) postavlja ovo provokativno pitanje na TPA skupu pod nazivom „Energy Tomorrow“ i poziva na energetsku revoluciju umesto na polovičnu promenu. Ova i druga uzbudljiva saznanja, učesnici mogu da očekuju 29. aprila u Beču.

Diskusija o energiji budućnosti

Renomirani stručnjaci sastaće se po osmi put u Beču u Ares tornju kako bi diskutovali o gorućim pitanjima vezanim za energiju budućnosti. Koji su to glavni trendovi u snabdevanju energijom? Zašto nam je potrebna prava revolucija umesto blagog zaokreta? I kako veštačka inteligencija i veliki podaci mogu da doprinesu smanjenu potrošnje energije i da ublaže pritisak na klimu? Ova i još važnija pitanja o snabdevanju energijom u budućnosti biće u centru pažnje na ovogodišnjem skupu „Energy Tomorrow.“

Kako energetska revolucija može da bude uspešna?

TPA, jedna od vodećih kompanija u oblasti poreskog savetovanja i revizije u centralnoj i istočnoj Evropi, i ove godine će dati značajan podsticaj javnoj diskusiji na temu energetske revolucije i njene implementacije. S jedne strane, održavanjem skupa „Energy Tomorrow“ stvoreno je polazište koje podstiče na ozbiljno razmišljanje i pruža nesvakidašnju perspektivu. S druge strane, ovaj događaj omogućava konkretnu razmenu iskustava u različitim industrijama i relevantan je za ceo region centralnoistočne i jugoistočne Evrope.

Za finansijere energetskih projekata, one koji ih razvijaju i operatere na projektima elektrana koje se bave alternativnim vrstama energije, ili one koji donose odluke u oblasti elektromobilnosti, „Energy Tomorrow“ je odavno prerastao u događaj koji se ne sme propustiti, koji donosi brojna nova saznanja i uspešno povezuje učesnike. Pored toga, zastupnici i učesnici u proizvodnoj industriji i sektoru nekretnina ostvaruju dobit zahvaljujući izvrsnim govornicima i novim saznanjima.

Fokus na klimatske promene

Ove godine, centralna tema na ovom poludnevnom skupu, biće klimatske promene, jer Evropa, za razliku od američkog predsednika Donalda Trampa, podržava Pariski sporazum o zaštiti klime. Međutim, mladi širom sveta već nedeljama štrajkuju u ime efikasne zaštite klime i brze akcije od strane vlada. Koliko mi zapravo stvarno napredujemo po pitanju zaštite klime i energetske revolucije? Šta bi trebalo da preduzmemo kada bismo želeli da uspešno zaustavimo klimatske promene i da promovišemo energetsku revoluciju? Profesor dr Folker Kvašning, renomirani istraživač u oblasti energetske revolucije u HTW u Berlinu, ponudiće jasne odgovore na ova pitanja na skupu „Energy Tomorrow.“ A on nije jedini napredni mislilac koji će na ovom vrhunskom događaju držati pažnju učesnicima.

Nova nada – veštačka inteligencija

Filipo Feraris, suosnivač i CPO u kompaniji Enerbrain zna zašto rešenja orijentisana na zadovoljenje potražnje postaju sve važnija u proizvodnji energije. Kompanija Enerbrain smanjuje potrošnju energije u postojećim zgradama uz pomoć algoritmova i IoT senzora. Cilj je da se smanji zagađenje životne sredine preko mašinskog učenja i jednostavne instalacije proizvoda.  Zato će se Feraris kao govornik na „Energy Tomorrow“  pozabaviti pitanjem budućnosti energije pomoću veštačke inteligencije, mašinskog učenja i velikih podataka.

Peter Blašek, rukovodilac Softverskog odeljenja u W&KREISEL Grupi govoriće o tome da li je energija novi internet. Wofgang Hribernik, rukovodilac energetskog centra u kompaniji AIT, prikazaće razvoj energetskih infrastruktura između polova tržišta i mreže. Ove i druge teme biće centar predavanja i diskusija 29. aprila u modernoj i prijatnoj atmosferi na Wolke 19 u tornju Ares.

TPA će imati vodeću ulogu

Kao jedna od vodećih kompanija u oblasti poreskog savetovanja i revizije u Austriji, kao i u još 11 zemalja u centralnoj i jugoistočnoj Evropi, TPA Grupa ima na raspolaganju know-how specifičan za ovu industriju i dugogodišnje iskustvo koji joj omogućavaju da optimalno pokreće tekuće i buduće događaje u poslovnom domenu energije u budućnosti. Ove godine, TPA će biti organizator i domaćin za sve industrije koje će imati glavnu ulogu u našoj budućnosti, po osmi put. „Energy Tomorrow“ će takođe ove godine informisati i inspirisati našu publiku, kaže Karin Furman, domaćin, poreski i energetski ekspert i partner u TPA Austrija.

  • Učešće je besplatno. Dodatne informacije mogu se naći na: energy-tomorrow.eu
  • Lista govornika – Energy Tomorrow
  • Program skupa Energy Tomorrow