TPA na 16. ekonomskom samitu Republike Srbije

1. новембра 2016 | Vreme čitanja: 2 min

16. ekonomski samit Republike Srbije održao se 17. i 18. oktobra u Beogradu, a glavna tema bila je kako „restartovati“ privredu i trasirati put u Evropsku uniju. Na ekonomskom samitu, tokom dvodnevnog zasedanja, govorilo se i o globalnom pomeranju centara moći i njegovom uticaju na region, kao i o zdravstvu, državnoj upravi, energetskoj efikasnosti i razvoju poljoprivrede. Samit je organizovala grčka TGI Grupa International u saradnji sa Ministarstvom finansija Srbije i Privrednom komorom Srbije.

Bojan Žepinić, partner TPA, bio je jedan od učesnika panela o pokretanju i razvoju biznisa u Srbiji. Govoreći o preduzetništvu i poslovnom okruženju u Srbiji, Žepinić je rekao da, osim onoga što država može da učini, poput uređivanja poreskog sistema, budući preduzetnici treba da imaju ideju, da tržištu ponude inovacije. “Ovde je bezbedno ulagati. Niko ti neće ukrasti novac. Ako ga staviš u banku, biće u banci. Ali šta će biti pre svega zavisi od tebe kao preduzetnika, koliko si inovativan”, rekao je Žepinić. Kada je reč o tome što država može da uradi, Žepinić smatra da postoji solidan zakonski okvir, i da nema razlike između naše zemlje i, primera radi Slovačke i Češke.

Poruka panela bila je da Srbija ima solidne zakonske okvire za pokretanje sopstvenog biznisa, kao i dobru i obrazovanu radnu snagu, ali da bi bila uspešna potrebno je da prestane da traži šta joj nedostaje i da svoje resurse istakne i kapitalizuje, prenosi Tanjug.