Intervju sa Monikom Andrić Vučićević

17. јуна 2016 | Vreme čitanja: 2 min

Recite nam ukratko kako biste opisali Vaš profesionalni razvoj tokom godina?
Najvažnija stvar jeste da znate u kom pravcu želite da se razvija vaša karijera.
Kada završite fakultet niste bas najsigurniji čime želite da se bavite, ali kod mene to nije bio slučaj. Još u srednjoj školi me je zainteresovalo računovodstvo i time se bavim već više od 12 godina. Imala sam sreće da dobijem posao u struci, da budem okružena ljudima koji žele da podele svoje znanje i koji su mi dali priliku da učim. Ostalo je na vama, na vašem trudu i želji da učite i da se usavršavate.

Recite nam nešto više o Vašim počecima u TPA timu.
TPA Horwath kompaniji, odeljenju računovodstva, sam se pridruzila pre dve godine. Tada je to bio pravi izazov za mene, ali imala sam veliku podršku kolega u TPA Horwath. Bilo je puno novih situacija, ali zahvaljujući sistemu iz kog sam došla i koji me naučio kako da se snađem u izazovnom poslovnom okruženju, uspela sam da odolim izazovima. To je zaista bila prava odluka.

Koja je najznačajnija poslovna mudrost koju ste stekli u TPA kompaniji?
Shvatanje da su najveća vrednost kompanije ljudi. Kompanija se razvija samo ako svoje ljude neguje i razvija.
I to je ono što u TPA Horwath-u nastojimo da održimo.

Koji su vaši glavni izazovi na trenutnoj poziciji?
Ima ih puno. Organizovati zaposlene, iskoristiti njihove potencijale i motivisati ih. Odgovoriti na zahteve klijenta, pružiti im uslugu na što bolji način. Biti u korak sa izazovima koje nalaže zakonska regulativa i profesija.

Šta Vas motiviše da se svakim danom sve više usavršavate u svojoj oblasti?
Kao prvo, težnja za znanjem. U ovoj profesiji se morate svakodnevno usavršavati, morate pratiti zakonske regulative, koje se nažalost često menjanju. Drugo je zadovoljstvo klijenata. Profesionalno obaviti svoj posao, ostati dosledan svojim principima i etici profesionalnog računovođe.

Šta najviše cenite kod svojih klijenata?
Poverenje, iskrenost, kooperativnost, njihovu želju da zajedničkim snagama rešavamo probleme.

Šta poručujete mladima na početku karijere u Vašoj oblasti?
Verujte u sebe, sledite svoje instinkte. Budite vredni, trudite se. Učite strane jezike i čitajte međunarodne računovodstvene standarde.

Gde vidite TPA za pet godina?
Kao jednu od vodećih konsultantskih firmi u Srbiji, kao kompaniju koja se ističe kvalitetom svojih usluga i dobrim ljudima, profesionalcima.

 

Pročitajte intervju sa Ivanom Rotim, direktorkom poreskog odeljenja u TPA Horwath Srbija, ovde.