TPA Horwath Istorija

Firma TPA (Treuhand Partner Austria) osnovana je u Langelojsu, u Donjoj Austriji godine 1979. Firma je brzo rasla i već 1990. godine brojala je oko 65 zaposlenih.

Proširenje u susedne zemlje centralne i istočne Evrope počelo je devedesetih godina 20. veka. Sve nove članice srednje i istočne Evrope (Albanija, Bugarska, Češka, Mađarska, Poljska, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Srbija i Hrvatska)

Godine 1995. TPA Horwath postaje članica Crowe Horwath International, globalnog udruženja pravno samostalnih i nezavisnih poreskih računovođa, revizora i poslovnih savetnika. Mreža broji 167 članova sa 650 kancelarija i približno 28.300 zaposlenih. Ubraja se među „Top Ten“ konsultantskih mreža na svetu.

Početkom 2005. godine, pošto je TPA postala članica međunarodne mreže Crowe Horwath International, ime je promenjeno u TPA Horwath, ali je kompanija ostala nezavistan entitet u Austriji. 

U međuvremenu TPA Horwath postala je jedna od najznačajnijih igrača u oblasti centralne i istočne Evrope u svojoj ekspertskoj oblasti: klijenti koji se nalaze u centralnoj i istočnoj Evropi mogu, ukoliko žele, primati usluge ne samo na jeziku te zemlje, već i na engleskom ili nemačkom jeziku.

Bliskost koju imamo sa svojim klijetima za nas je od izuzetne važnosti i zato je sve okrenuto potrebama klijenta. Osim naših kancelarija u četiri regije Austrije (Grac, Klagenfurt, St. Pelten i Beč), naši regionalni centri oslikavaju našu filozofiju. Izuzetan kvalitet, stalno unapređenje znanja i praktične primene kao i svest o specifičnosti svake pojedinačne situacije i potrebe klijenta odlika su našeg rada.

Saznajte više o TPA Horwath.

TPA Horwath Company Profile (na engleskom jeziku)