TPA Srbija na 10. Belgrade Youth Fair-u uz učešće naše koleginice Jelene Vesić na panelu “Onboarding – prvi dan na poslu”

23. априла 2024 | Vreme čitanja: 2 min

Deseti po redu Belgrade Youth Fair održan je 18. i 19. aprila 2024. i okupio je gotovo 6000 mladih iz svih delova Srbije i najveće poslodavce u zemlji. Događaj je ove godine održan posle duže pauze u potpuno uživo formatu, sa velikom konferencijom i sajamskim delom u Cineplexx Ušće šoping centru. Događaj je uspešno povezao brojne kompanije sa mladima kroz razne aktivnosti kao što su veliki sajam praksi/poslova, simulacije razgovora za posao, profesionalno CV fotografisanje, brojna predavanja, radionice, CV klinika i kviz znanja o poslodavcima.

Youth Fair predstavlja najveći karijerni događaj i jedan je od najvećih projekata za mlade u regionu, koji je već godinama najznačajniji događaj karijernog tipa u ovom delu Evrope na kome svake godine učestvuje više hiljada studenata i diplomaca iz cele Srbije i regiona u želji da se upoznaju sa najboljim poslodavcima i učine pravi korak u svojoj karijeri.

Gotovo 6000 hiljada mladih su bili u prilici da dobiju korisne karijerne savete putem predstavljanja rada kompanija, direktnim kontaktom sa njihovim predstavnicima putem njihovih štandova, simulacija intervjua za posao, kao i kroz radionice, panel-diskusije i predavanja na konferencijskom delu događaja.

Panel diskusije održane u okviru prvog dana sajma privukle su veliko interesovanje, upravo iz razloga što su mladi zainteresovani za konstantno usavršavanje po pitanju tema predstavljenih na panelima:

Prva panel diskusija – Onboarding – Prvi dan na poslu

U okviru panel diskusije koju je vodila moderatorka Danijela Pankas Pandurov, Employee Experience Team Manager iz Erste banke, učestvovale su Ana Lazarević, Global Onboarding Leader iz kompanije NCR Voyix, Milja Bogunović, Training and Development HR Partner iz Banca Intese i Jelena Vesić, Human Resources Generalist iz kompanije TPA Group.

Tema ovog panela odnosila se na prvi dan na poslu, gde je detaljno raspravljano o načinima upoznavanja zaposlenog sa kompanijom, njenom kulturom i načinom rada, u cilju što bržeg i lakšeg integrisanja novih zaposlenih u rad kompanije.

Neke od tema o kojima je govorila naša Jelena Vesić su:

  • Kada smo uveli onboarding? Da li ima razlika između „prvog dana“ kada smo organizovali onboarding i danas?
  • Šta može da očekuje novozaposleni, tj. kako izgleda prvi radni dan u TPA?
  • Ima li razlike u uvođenju novozaposlenih u sistem od pozicije, senioriteta novozaposlenih?
  • Kako izgleda uvođenje u posao nakon prvog dana?

Na sajamskom delu su, takođe, bile mlade TPA kolege – predstavnici odeljenja administracije/marketinga, finansijskog savetovanja, revizije, poreskog savetovanja i računovodstva.