Rast kapaciteta TPA Group-e za poresko savetovanje u Austriji

19. априла 2024 | Vreme čitanja: 1 min

TPA Austrija je završila spajanje sa WWV-Group, kompanijom za poresko savetovanje sa sedištem u Donjoj Austriji. Ova alijansa će između ostalog, ojačati ekspertizu TPA u poreskom savetovanju, računovodstvu, upravljanju insolventnošću i restrukturisanju.

Uspešna poreska konsultantska kompanija WWV-Group i TPA su se udružile 1. aprila 2024. godine, a tri nova partnera, kao i 43 visoko iskusnih kolega, pridružiće se TPA. Već od juna 2023. godine, donjoaustrijske lokacije TPA u Zwettlu i Schremsu su formirale značajnu intelektualnu alijansu sa WWV. Za TPA, to znači još jednu lokaciju – Gmünd – u Austriji. Od 1. aprila, poreska konsultantska firma je zastupljena na ukupno 15 lokacija u Austriji, od kojih se šest nalazi u ekonomski veoma jakoj saveznoj državi Donja Austrija.

TPA Group je nezavisni član Baker Tilly Europe Alliance. TPA je tokom godina porasla i postala grupa od 2.050 zaposlenih u dvanaest zemalja, sa 850 zaposlenih samo u Austriji. Osim 15 lokacija tamo, TPA je prisutna i u jedanaest drugih zemalja u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi, pri čemu se sve usluge takođe nude na nemačkom jeziku, što je posebno zanimljivo za granične regione i međunarodnu saradnju. Bez obzira na svoju veličinu, grupa ostaje dosledna kombinaciji između regionalnog i internacionalnog, grupe i pojedinačnih kompanija.